Vrtni centar Iva Prodaja sadnica i bilja  
 
 
Web shop Vrtni centar Iva Ponuda sadnica i bilja Članci i savjetovanje o biljkama i hortikulturi Pitanja i odgovori za biljke Uvjeti i dostava Vrtnog centra Iva Kontakti i informacije
 
         
 
   

   Kuglasta katalpa 8/10 cm (Catalpa bignonioides Nana )

    Kupac: (niste prijavljeni)  
  Kuglasta katalpa 8/10 cm Catalpa bignonioides Nana Šifra artikla : 3796_1
Naziv artikla :  Kuglasta katalpa 8/10 cm
Kratki opis artikla :   Listopadno malo drvo kuglaste krošnje. Opseg stabla kod isporuke: 8/10 cm
Stručni naziv :   Catalpa bignonioides Nana
Grupa artikla :   Listopadno
  Visina kod isporuke :   165 cm
Težina kod isporuke :   0,00 kg
   
Cijena :  190,00 Kn     
Cijena je s PDV-om
 
KUPNJA ARTIKLA 


Količina :   kom 


 


Realna slika artikla
kod isporuke :  
         
    Detaljni opis artikla :  
ZA OVAJ ARTIKL NIJE MOGUĆA DOSTAVA! Moguće je samo osobno preuzimanje u našem vrtnom centru.


Catalpa je vrlo dekorativno, listopadno manje drvo koje može narasti do oko 4 m visine. Karakteristika ovog kultivara je pravilna okruglasta krošnja koja može doseći 3 m širine. Listovi su prilično veliki ( 20 cm) i srcolikog su oblika. Lišće je svjetlo zelene boje, a u jesen se mijenja u žutu.
Cvijet i plod nemaju estesku važnost kod ovog kultivara jer vrlo rijetko cvate i formira plod. Ne razvija površinsko i jako korijenje. Sporog je rasta i može doseći starost i do 60 godina.
Zanimljivost kod katalpe su njezini ljekoviti listovi koji djeluju odbojno na insekte, a posebno na komarce, dok je s druge strane korijenje katalpe vrlo otrovno. Kultivar ima velike listove i pravi odličnu hladovinu. Iznimno adaptivno drvo koje zahtjeva malo njege kroz godinu.

    Ostale slike proizvoda :  

 

 

 
     
    Uvjeti uzgoja :  
Katalpa podnosi sve vrste tala, a najpogodnija su pjeskovito- ilovasta, dobro drenirana tla ph vrijednosti od 5 do 5,7. Odgovaraju joj sunčani i polusjenoviti položaji. Catalpa big. Nana je iznimno otporan kultivar na gradske uvjete i industrijsko zagađenja pa čak i na manju količinu soli u tlu. Potrebno je izbjegavati položaje gdje je drvo izložno direktnim udarima vjetra jer ima relativno krhke grane. Može se saditi kao soliter ili kao drvored. Drvo vrlo dobro podnosi drastičan rez. Krošnja se održava kompaktnom oblikovnim rezom rano u proljeće, nakon što prođu opasnosti od nižih temperatura.
         
    Povratak na prethodnu stranicu
 
         
    Copyright © 2011. Vrtni centar Iva | Izrada Cimerman Software