Vrtni centar Iva Prodaja sadnica i bilja  
 
 
Web shop Vrtni centar Iva Ponuda sadnica i bilja Članci i savjetovanje o biljkama i hortikulturi Pitanja i odgovori za biljke Uvjeti i dostava Vrtnog centra Iva Kontakti i informacije
 
         
 
   

   Glicinija ljubičasta (Wisteria sinensis)

    Kupac: (niste prijavljeni)  
  Glicinija ljubičasta Wisteria sinensis Šifra artikla : 3397
Naziv artikla :  Glicinija ljubičasta
Kratki opis artikla :   Listopadna cvjetna penjačica penjačica.
Stručni naziv :   Wisteria sinensis
Grupa artikla :   Borovnice
  Visina kod isporuke :   50 cm
Težina kod isporuke :   1,00 kg
   
Cijena :  97,00 Kn     
Cijena je s PDV-om
 
KUPNJA ARTIKLA 


Količina :   kom 


 

Artikl je neaktivan !
Realna slika artikla
kod isporuke :  
         
    Detaljni opis artikla :  
Glicinije su rod cvatućih listopdnih penjačica koji broji desetak vrsta i pripada porodici Fabaceae. Porijeklom su s istoka Amerike i Azije. Porijeklo imena roda ne zna se točno no smatra se da je ime dao botaničar Thomas Nuttall u čast Dr. Casparu Wistaru ili je ime dobio po Charlesu Jonesu Wisteru, unuku poznatog Američkog trgovca vinima. Kod nas je zovu glicinija.
Morfološke karakteristike:
To je cvatuća, listopadna penjačica koja može narasti do 30 m u vis uz potporanj.Grane joj se uvrću oko potpornja u smjeru suprotnom od kazaljke na satu.Ima sjajne nježno zelene složene listove sa 9-13 liski dužine do 6 cm. Najdekorativniji su grozdasti cvatovi ljubičastih, bijelih ili plavih nijansi, dužine i do 30 cm koji vise i formiraju se najčešće sredinom svibnja. Plod su dlakave mahune veličine oko 20 cm koje se zadržavaju na stablu kroz zimu.
Ovo je jedna od najljepših cvatućih penjačica koja ima prekrasne mirisne grozdaste cvatove. Oprez, veoma je agresivna i u mogućnosti je ugušiti drugo stablo i nije preporučljivo pustiti je da se penje uz kuće. Cijela je biljka otrovna. Sadi se uz pergole , ograde i stupove. Životni vijek joj je i do 100 godina.
    Ostale slike proizvoda :  

 

 
     
    Uvjeti uzgoja :  
Uspijeva na sunčanom položaju ali i podnosi sjenu no onda neće cvasti tako intenzivno kao na suncu. Ne podnosi previše bogata tla jer tada zbog viška hranjiva razvija puno lisne mase a malo cvatova. Na alkalnim tlima je podložna klorozama (nedostatak željeza). Može se uzgajati kao penjačica ili orezati u manje drvce jer podnosi rez. Potrebno ju je zaštititi od sjevernih vjetrova.
         
    Povratak na prethodnu stranicu
 
         
    Copyright © 2011. Vrtni centar Iva | Izrada Cimerman Software