Vrtni centar Iva Prodaja sadnica i bilja  
 
 
Web shop Vrtni centar Iva Ponuda sadnica i bilja Članci i savjetovanje o biljkama i hortikulturi Pitanja i odgovori za biljke Uvjeti i dostava Vrtnog centra Iva Kontakti i informacije
 
         
 
   

   Aronia (Aronia melanocarpa)

    Kupac: (niste prijavljeni)  
  Aronia  Aronia melanocarpa Šifra artikla : 3149
Naziv artikla :  Aronia
Kratki opis artikla :   Listopadni grm, lijepe cvatnje i jestivih plodova.
Stručni naziv :   Aronia melanocarpa
Grupa artikla :   Novo
  Visina kod isporuke :   50 cm
Težina kod isporuke :   3,50 kg
   
Cijena :  25,00 Kn     
Cijena je s PDV-om
 
KUPNJA ARTIKLA 


Količina :   kom 


 


Realna slika artikla
kod isporuke :  
         
    Detaljni opis artikla :  
Aronija je listopadni grm koji može narasti do 2-3 metra visine i 2,5 metra širine. Jedna od glavnih prepoznatljivosti aronije su prelijepi bijeli cvijetovi skupljeni u catove slično kao kod gloga. Cvate krajem travnja, a listovi su joj ovalni, nazubljenog ruba i tamnozelene boje. U jesen listovi dobivaju dekorativnu žarko-crvenu boju. Plodovi aronije su sitni i pojavljuju se u velikom broju, a dozrijevaju u kolovozu. Meso ploda ima intenzivnu crno-ljubičastu boju i trpku aromu. U plodovima nema koštica.    Ostale slike proizvoda :  

 

 

 

 

 
     
    Uvjeti uzgoja :  
Aronija nije zahtjevna što se tiče mjesta uzgoja i klime, tako da se može uzgajati u vrlo različitim klimatskim područjima. Dobro uspijeva na tlima s visokom razinom podzemne vode gdje druge vrste voća poput jabuka i višanja ne uspijevaju. Pri sadnji aronije treba izbjegavati ekstremno suha pješčana te zbijena tla . Mraz gotovo uopće ne može naškoditi stabljici i cvijetu aronije. Ozbiljna oštećenja od smrzavanja mogu se očekivati tek pri temperaturama od -23°C početkom zime i na -30°C sredinom zime. Kritična temperaturna granica tla iznosi -11°C.
         
    Povratak na prethodnu stranicu
 
         
    Copyright © 2011. Vrtni centar Iva | Izrada Cimerman Software