Vrtni centar Iva Prodaja sadnica i bilja  
 
 
Web shop Vrtni centar Iva Ponuda sadnica i bilja Članci i savjetovanje o biljkama i hortikulturi Pitanja i odgovori za biljke Uvjeti i dostava Vrtnog centra Iva Kontakti i informacije
 
         
 
   

   Japanska vrbica (Salix integra Flamingo)

    Kupac: (niste prijavljeni)  
  Japanska vrbica Salix integra Flamingo Šifra artikla : 3054
Naziv artikla :  Japanska vrbica
Kratki opis artikla :   Malo listopadno drvce šarenog lišća.
Stručni naziv :   Salix integra Flamingo
Grupa artikla :   Borovnice
  Visina kod isporuke :   60 cm
Težina kod isporuke :   3,00 kg
   
Cijena :  80,00 Kn     
Cijena je s PDV-om
 
KUPNJA ARTIKLA 


Količina :   kom 


 

Artikl je neaktivan !
Realna slika artikla
kod isporuke :  
         
    Detaljni opis artikla :  
Japanska vrba (Salix integra) spada u golemu porodicu vrba (Salicaceae) koja obuhvaća tristotinjak vrsta drveća, grmova i polugrmova. U Međimurju je autohton velik broj vrsta vrba. Posebno su bogati vrbama tereni uz naše rijeke Muru i Dravu. Prema uvjetima staništa ove biljke nisu zahtjevne. Vrbe vole vodu i puno svjetla. Zato uz topole i johe predstavljaju pionirske vrste koje prve naseljavaju terene koji su iz bilo kojih razloga ostali bez vegetacije. U svrhu boljeg rasprostiranja proizvode velike količine sjemena koje vjetar, jer je opskrbljeno pahuljama, raznosi u svim smjerovima. Sad već jesmo tako dobri botaničari da znamo da je za nastanak sjemenke neophodno prethodno postojanje cvijeta. Cvjetovi vrba su vrlo sitni i skupljeni su u cvatove – mace. Cvjetovi i cvatovi vrba su jednospolni a biljke dvodomne. To znači da su na nekim biljkama samo muški a na drugim samo ženski cvjetovi. Najljepše su mace na muškim vrbama, jer njihove cvatove krasi žuta prevlaka koju čine prašnici s puno polena. Plodići i sjeme nastaju samo na ženskim biljkama.
Mislim da ne postoji ljubitelj prirode koji koji ne bi volio jedan takav grm u svom vrtu. To ne bi trebao biti problem.
Morfološke karakteristike:
To je listopadno manje drvce ili grm koje naraste do 2 m visine. Ovaj je kultivar poznat po prošaranom liću u proljeće koje poprima roza, bijele i zelene nijanse koje se polako gube kako se bliži ljeto pa kasnije lišće postane bijelo zeleno. Mlade su grančice crtvenkaste a starije smeđe. Zbog ovog atraktivnog mladog lišća često se čini da je to drvce koje cvate cijelog ljeta.
    Ostale slike proizvoda :  

 

 

 
     
    Uvjeti uzgoja :  
Mogu se uzgajati na sunčanom položaju ili u djelomičnoj sjeni. Podnose širok raspon tala i pH vrijednosti od 4,5-8 pa čak i alkalna tla. Najbolje uspjevaju na vlažnim tlima uz vodene tokove. U sušnim periodima dobro joj je osigurati dovoljnu količinu vlage jer u protivnom gubi lišće. Ovaj je kultivar potrebno orezivati prije kretanja vegetacije.
         
    Povratak na prethodnu stranicu
 
         
    Copyright © 2011. Vrtni centar Iva | Izrada Cimerman Software